Gezonde bomen dankzij vakmanschap

Hevige stormen, plotse bodemveranderingen, ziektes en infecties … Bomen hebben het soms hard te verduren.

 

Onze Europees gecertificeerde boomverzorgers (ETW’ers) komen je bomen onderzoeken en adviseren je hoe je ze gezond houdt. Pas als het niet anders kan,

halen we dode bomen uit je tuin en maken we plaats voor nieuw, jong groen.

European Tree Worker

De boomverzorgers bij Hofheren hebben een ETW-certificaat. Het attest wordt toegereikt door de European Arboricultural Council (EAC) en is een bewijs dat onze boomchirurgen over de nodige vakkennis beschikken.

 

Onze boomexperten beheersen de verschillende verzorgingstechnieken: van standplaatsverbetering over knotten tot vellen. Ze voeren boomveiligheidscontroles uit op oudere bomen. Voor grotere tuinen of beboste percelen stellen ze een beheerplan en inventarisatie op.

 

Kortom, bij Hofheren hebben we alle expertise om je bomen op lange termijn gezond te houden.

Het europees boomverzorging certificaat

Een aantal cases

een boomverzorger die met een kettingzaag de boom snoeit

Ecologische velling: de oplossing bij onveilige bomen

Oude bomen worden soms ziek en zwak. Om onveilige situaties te vermijden, moet een boom in sommige gevallen volledig verdwijnen. Vaak biedt een ecologische velling een tussenweg.

 

Bij een ecologische velling snoeit een ervaren vakman de kruin fors bij en neemt hij zo het gewicht op de stam bijna helemaal weg. Op die manier kan de stam nog jarenlang blijven staan in uw tuin. Hij vormt een schuilplaats en voedingsbron voor uilen, spechten en andere dieren en heeft zo een grote ecologische meerwaarde.

Standplaatsverbetering: voedzame bodem, gezonde bomen

Goed boombeheer begint onderaan: bij de bodem. De bodem moet namelijk voldoende zuurstof, voeding en vocht bevatten. Pas als die elementen aanwezig zijn, blijft een boom gezond. Vaak is het pas na jaren duidelijk of een standplaats al dan niet de aangewezen groeiplek is.

 

Duiken er problemen op, dan voert ons team een standplaatsverbetering uit. We herstellen of verbeteren de bodem, zodat u zorgeloos nog vele jaren van uw bomen geniet. Vragen? Contacteer ons, onze boomverzorgers staan voor u klaar.

een appelboom die door boomverzoring veel appels laat vallen
een boom die door een persoon wordt gesnoeid

Voorkom schade met een onderhoudssnoei

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor bomen. Met een onderhoudssnoei pakt u vandaag situaties aan die in de toekomst mogelijk schade veroorzaken.

 

Bomen krijgen niet altijd de nodige plaats om te groeien, waardoor ze te groot of onveilig kunnen worden. Ons team verwijdert dode en zieke takken en verkleint de belasting op de stam en kruin.

 

Daarbij houden we rekening met de specifieke boomsoort én met uw wensen. Zo geniet u nog lange tijd van prachtige, gezonde én veilige bomen door juiste boomverzorging

Een vraag over onze boomhutten of houtwerk?